Сайт за София

Имоти и полезна информация

Most Read

Тип сгънати гаражни врати

Сгънати гаражни врати. Този вид гаражни врати са сгънати като акордеон. Вариантите тук са два. Те могат да бъдат сгънати както нагоре, така и настрани. Между секциите отгоре, отдолу и отстрани са инсталирани уплътнения. Секциите обикновено са направени от метални листове. Най-често използваният тип врата е, при която секциите са сгънати и след това закрепени под входния отвор.

По-рядко се монтират гаражни врати, които се сгъват отстрани, защото намаляват ширината на входа. Сгънатите гаражни врати имат три крила, които се отварят на 90 и 180 °. При завъртане на 90 ° крилата на гаражната врата заемат част от педя.

Сега има и друг тип сгънати гаражни врати: 3 и 4-крилна.

Средните листа на гаражната врата могат да се наслагват върху крайните при отваряне, те са прикрепени към крайните капаци с ключалки. Тези клапи, сгънати заедно, могат да се завъртят на 180 ° заедно в отворено положение и по този начин напълно да се изчисти отвора. Когато крайните крила са фиксирани, крилото означава, че играе ролята на люлееща се врата. Ако е инсталирано електрическо задвижване, клапите се отварят навътре.

Предимства на този вид гаражна врата:

  • Отварянето на клапата хоризонтално изисква по-малко пространство от люлеещите се порти, като по този начин се пести място. Вертикалните порти спестяват място пред гаража; не се изисква снежен просвет за влизане в гаража;
  • Уплътненията осигуряват термична защита на помещението;
  • Можете да монтирате и прозорците на крилата.
  • Какви са недостатъците, които има този тип гаражна врата :
  • Необходимо е допълнително пространство – до 0,5 м в гаража със сгъваеми порти;
  • Ниска надеждност – дизайнът не е твърд, поради няколко крила, не е устойчив на удари.
  • Цената на стандартните сгъваеми гаражни врати (без прозорци) с ширина 3 м и дължина 2,5 м: от 300 долара и нагоре. Този модел изглежда добре, има своите преимущества, както и слаби места.

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *