Сайт за София

Имоти и полезна информация

Uncategorized

Ремонтът на кола след вдлъбнатини

Ремонтът на кола след вдлъбнатини, причинени от градушка

Струва си обаче да се отбележи и фактът, че вендузите не винаги могат да работят. Когато става въпрос за поправяне на вдлъбнатини, които са твърде големи, дълбоки повреди или дефекти с неправилна форма, вендузата може да е безполезна. Факт е, че за качествено отстраняване на вдлъбнатината, вендузата трябва да бъде приблизително със същия размер и форма, така че ръбът на уплътнението да прилепва плътно към повърхността на автомобила.

Ремонтът на кола след вдлъбнатини. Премахване на вдлъбнатини върху автомобил с помощта на апликатори. Същността на апликаторите е практически същата като вакуумните вендузи – за тяхното използване е необходима само външната страна. И се използват, като вендузи, само на онези места, които не могат да бъдат достигнати с кука. Все пак има малки разлики. Апликаторите трябва да се използват съгласно следната схема: Подгответе автомобила старателно за работа. Всички повредени места трябва да се измият и да се демонтират препятстващи фитинги. Прикрепете апликатора към повредената област със специално лепило (винаги се продава заедно със самия апликатор).

След като лепилото стегне, е необходимо да се приложи специален мини повдигач към апликатора, който действа като лост в тази ситуация. Издърпайте го и издърпайте вдлъбнатината. Отделете апликатора и мини повдигача от превозното средство. Измийте останалата лепилна течност от повърхността на автомобила (като правило е много лесно да се измие). Трябва да се отбележи, че апликаторите са ефективни само при елиминиране на малки и плитки повреди по повърхността на автомобила – големият лепилен материал може да не се справи.

В действителност, дори и малка вдлъбнатина може да наложи боядисване на автомобила, при условие, че е достатъчно дълбоко. Силно затегнатият метал не може да бъде върнат на мястото си, като същевременно поддържа повърхността на боята и лака.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *