Сайт за София

Имоти и полезна информация

Uncategorized

Коефициентът на емоционална интелигентност

Коефициентът на емоционална интелигентност има висок рейтинг сред ръководители и висши мениджъри. Причината за това е че EQ е важно на всяко ниво от кариерата на човек. Независимо дали става въпрос за студент в колежа, който търси стаж или опитен служител в ръководна роля. Ако искате да успеете на работното място и да напреднете в кариерата си, емоционалната интелигентност е от решаващо значение за вашия успех.

Нашата цел, на Skillception е да създадем място, където може да намерите нужното ви обучение, консултант и сертификация. По този начин да допринесем личното ви и професионално израстване.

Защо коефициентът на емоционална интелигентност има значение за кариерата?

Така че защо емоционалната интелигентност е толкова ценно умение в работата? Според проучване на мениджърите по наемането на работа, почти 75% от анкетираните са се съгласили, че оценяват EQ на служителите повече от техния коефициент на интелигентност.

Някои от причините емоционалната интелигентност може да бъде ключът към успеха на работното място:

емоционалната интелигентност може да доведе до по-добри бизнес решения;

емоционално интелигентните служители са по-склонни да контролират емоциите си;

тези с високо ниво на EQ по-добре се справят с конфликтите;

емоционално интелигентните лидери са склонни да се различават

повече съпричастност;

служителите с високо ниво на EQ са по-склонни да слушат, разсъждават и отговарят на конструктивна критика.

Емоционалната интелигентност е ценно умение, което може да бъде подобрено чрез обучение и практика. Емоционалните умения могат да дойдат естествено за хората, но всеки може да подобри способността си да разбират емоциите. Това може да бъде особено полезно на работното място, където отношенията и бизнес решенията често разчитат на междуличностно разбиране, работа в екип и комуникация.

Как да подобрим емоционалния интелект?

Едно проучване установи, че участниците, обучени в ключови емоционални компетенции, не само показват трайни подобрения в емоционалната интелигентност, но и подобряват физическото и психическото благополучие, социалните взаимоотношения и намаляват нивата на кортизола (хормона на стреса).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *