Сайт за София

Имоти и полезна информация

Most Read

Как да храним малки кучета

Как да храним малки кучета – кучешка храна

Различните мнения на специалистите за избора на вида кучешка храна продължава. Някой смята за най-правилното хранене с естествена храна, мнозина използват суха индустриална храна или консервирана храна.

Като цяло всички гледни точки имат право да съществуват, но е доста трудно да се създаде пълноценна диета. Базирана на обикновени хранителни продукти за куче: изисква специални познания, които ще отнеме значително време за получаване, като всъщност готвенето.

Консервираните храни и сухите храни за малки кучета не се различават фундаментално по своята хранителна стойност. При избора между тези видове хранене на преден план излизат финансовите възможности (консервираните храни като цяло ще струват повече) и желанията на собственика, както и хранителните предпочитания на самото животно.

Основният момент, на който трябва да обърнете внимание, когато избирате комерсиална храна за малки кучета, е нейното качество. По правило евтините фуражи съдържат голямо количество зърно и въпреки че на пръв поглед са балансирани в протеини, мазнини и въглехидрати, както и в калории, те не осигуряват на животното основния – животински протеини.

Информация за състава на суха кучешка храна или консервирана храна за малките кучета винаги е налична на опаковката, само трябва да погледнете не гарантирания анализ, а списъка на съставките – ако основата на диетата (първите пет компонента) са зърнени храни, по-добре е да го откажете напълно.

Норми на хранене на малките кучета

Когато мислите как правилно да храните малко куче – чихуахуа, китайска качулата, йорки, дрени породи териер, трябва да вземете предвид разликите в техния метаболизъм и конституция.

В крайна сметка различните дребни породи малки кучета имат своите собствени характеристики. Например, мопсовете и грифоните са склонни към наднормено тегло. А мъничките териери почти винаги се отличават със слаба конституция и умерен апетит.

При избора на промишлени фуражи препоръките, поставени от производителя на опаковката, служат като насока за стандартите за хранене на малките кучета. Всяко куче обаче има своята индивидуалност, включително и според енергийните си нужди.