Сайт за София

Имоти и полезна информация

Uncategorized

Интервюта за подбор на персонал

Интервюта за подбор на персонал

  1. Създайте подходящата добронамерена атмосфера за интервюто

Намерете тихо, уединено място за интервюто. Отделете време, когато няма да се разсейвате. Ако сте разсеяни, може да изглеждате невъзпитани на кандидата. Освен това пречи на фокуса ви.

За да получите правилното впечатление за кандидата, трябва да сте свободни от всякакви пречки и тесен контакт. По време на интервюто кандидатът може да се чувства нервен или неудобен. Вашата задача е да му помогнете да се чувства свободен. За целта трябва да се срещнете с него, да се представите, да предложите чай или кафе, да бъдете учтиви и като цяло да сте много гостоприемни.

Ако се нуждаете от съвети за интервюта за подбор на персонал, можете да се свържете с нас тук:

фирма Upskill : София, 1404, бул. България 111, сграда А, ет. 4.

Телефон: +359 882 240 381.

Добрата атмосфера на интервю ще ви помогне да направите добър подбор на бъдещия Ви персонал:

ще получите по-адекватна информация за кандидата;

ще получите по-естествени отговори;

ще оставите добро впечатление за организацията;

ще привлечете по-перспективни служители.

2. Бъдете ясни относно Вашата задача при подбора на персонал.

Въпреки, че всичко изглежда просто, трябва отново да помислите за целта на интервюто. Без да навлизате в подробности, опишете накратко работата и също така как ще проведете интервюто. Ще бъде ли скрининг? Ще говори ли някой друг с кандидата? Ще има ли повторно интервю?

Също така кажете на кандидата за очакваната продължителност на интервюто и се уверете, че това не засяга собствените му планове.

Кажете му веднага, че всички записи в работната книга ще бъдат проверени. Също така разберете дали можете да се свържете с най-новите му работодатели.

3. Проследете напредъка на интервюто

Трябва да използвате правилната методология и да задавате разумни въпроси, за да получите информацията, от която се нуждаете, за да вземете правилното решение. За да направите това, трябва да следите напредъка на интервюто, да не се разсейвате от вторични въпроси.

Разгледайте списъка с подготвени въпроси, ако е необходимо. Не правете обичайната грешка на интервюиращите: не говорете много. Слушай повече. Опитайте се да поддържате кандидата да говори най-вече.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *