Сайт за София

Имоти и полезна информация

ПОЛЕЗНО

Изпит за адвокат

Изпит за адвокат, полезна информация за изискванията в Англия. Практически от адвокат в Русе учил и практикувал в UK.

Изпит за адвокат в Англия

„QWE може да се извършва само в Англия и Уелс“

Ограниченията са, че:

  • адвокат на Англия и Уелс трябва да потвърди QWE и
  • QWE трябва да бъде в предоставянето на правни услуги

„QWE може да се направи само в адвокатска кантора“

Правните услуги се предоставят на потребителите чрез много различни бизнес модели и гъвкавостта на QWE отразява това.

QWE може да се извършва във всеки бизнес, стига:

  • да са спазени поставените от ЗОР изисквания и
  • QWE се извършва при предоставянето на правни услуги

Тази гъвкавост означава, че много фирми, които може би не са били в състояние преди, сега разглеждат предлагането на QWE: например вътрешни юридически отдели и нерегулирани предприятия.

„Кандидатите трябва да имат комбинация от сделки и опит в съдебни спорове“

QWE не се отнася до видовете опит в правото, а за предоставяне на възможност на кандидатите да развият необходимите компетенции, посочени в декларацията за компетентност на адвоката.

Кандидатите трябва да обмислят как би изглеждало най-доброто QWE изживяване за тях, а фирмите и организациите трябва да обмислят как най-добре да обучат бъдещите си адвокати.

Широкият спектър от опит дава страхотни възможности за развитие на необходимите умения и знания, за да станете успешен адвокат. Той дава възможност на кандидатите да определят в кои области на правото желаят да практикуват.

„QWE не може да бъде ретроспективен (преди септември 2021 г., когато стартира SQE)“

SRA заяви, че очаква от работодателите да предприемат всички разумни и подходящи стъпки, за да потвърдят QWE, когато бъдат поискани да направят това.

Възможно е да има проблеми, при които вече няма записи за въпросния период или подходящ персонал, който все още е нает от този период от време.

Служителите, работещи в роли като помощни юристи или друг помощен персонал, предоставящ правни услуги, могат да поискат работата, която са предприели, да бъде потвърдена като QWE.

За качествени адвокатски услуги в Троян и Ловеч, потърсете адвокат Калоян Доков. Още полезна и интересна информация може да намерите в нашата категория ПОЛЕЗНО