Сайт за София

Имоти и полезна информация

News

Изберете Анталия за почивка по време на отпуската си

Анталия: предимствата на почивката в региона, какво трябва да знаете

В тази статия ще се фокусираме върху Анталия като регион. Този регион в Турция има богата история и зашеметяващо красива природа с нейните пейзажи. Това е причината да се спрем на тази една от най-уникалните летни дестинации в света.

В този красив курорт ще можете да видите всичко – от удивителното величие на планината Тавър до уединените чисти плажове, които водят до древните градове на бивши империи.

А сега да Ви представим 10 причини, поради които трябва да изберете това невероятно място за Вашето пътуване.

 

Ликийска пътека

Ликийският път е маркирана пешеходна пътека. Той се простира на 540 километра (335,5 мили) между два големи града, от Фетие до Анталия, и отнема около 29 дни.

Тези, които се осмеляват да поемат по този прекрасен маршрут, ги очакат красиви гледки към брега на морето. Както и 25 исторически обекта, принадлежащи на Ликийската империя.

 

Плажът Чирали и руините на древния град Олимпос

Чирали е един от най-красивите и нетуристически плажове на Анталия. Намира се в района на Кемер и е заобиколен от зелени планини с изглед към сини води и широк каменист плаж.

Именно тук се намира древният ликийски град Олимпос. Не пропускайте да се разходите сред руините след ден на плажа.

 

Невероятните хотели на Анталия

В сравнение с огромните курорти, които заемат повечето плажове по крайбрежието на Анталия, малките бутикови хотели там предлагат по-практичен вариант за настаняване. Те се намират направо насред природата.

 

Почивка в планинска къща близо до древния град Олимпос, Турция.

Можете да изберете бутиков хотел по Ваш вкус сред голям избор, от планински хижи до плажни хотели. Сигурни сме в това, че сте наясно, че бутиковите хотели в Анталия никога няма как да Ви ви разочароват в каквото и да е отношение.

Можете да намерите най-добрите оферти за почивки в Анталия тук.