Сайт за София

Имоти и полезна информация

Investments

Автомобил под наем от професионална фирма

Защо да вземем автомобил под наем?

Колко струва застраховката на автомобил под наем, който ще наемете под наем и какво включва – понякога, за да намалят цената на услугата, всяка рент а кар компания минимизира броя на рисковете, които застраховката покрива. Но в случай на кражба или повреда на автомобила, наемателят може да понесе големи разходи. В някои случаи има смисъл да сключите допълнителна застраховка.

Наличието на франчайз Ви позволява да минимизирате разходите на наемателя. В случай на повреда на автомобила, който е взет от рент а кар компания, не се заплаща пълната стойност на възстановителните работи, а само ограничена, до самоучастието.

Условия за връщане на наетия автомобил – важен момент, тъй като някои компании за отдаване на коли под наем предлагат условия за връщане, които изискват допълнително време и пари.

Характеристики на автомобили под наем

Има някои характеристики, които е важно и трябва да знаете, когато решите да наемете кола под наем:

  • наемът на кола се предоставя на ден, ако имате нужда от кола, например за 30 часа, трябва да наемете колата за два дни;
  • автомобилът трябва да бъде върнат в добро състояние със същото количество гориво, с което е било в деня при наемането;
  • можете да спестите време и да поръчате доставка на наета кола до всеки район на София;
  • има определени ограничения за възраст и шофьорски опит, включително за наемане на различни категории превозни средства под наем;
  • услугата наемане на коли под наем може да се използва както от физически, така и от юридически лица;
  • колите под наем могат да бъдат оборудвани с допълнително оборудване по желание на наемателя (GPS-навигатор, детско столче и др.) безплатно или по тарифите на компанията за наемане на коли под наем.

Има и други нюанси на наемането на коли под наем.

Например колата трябва да бъде върната чиста. Ако решите да удължите периода на наема, можете да го направите. Трябва да уведомите управителя на използваната рент а кар компания за това предварително. В противен случай колата може да бъде резервирана от друг клиент.